Consulten

Het maken van een afspraak met een lactatiekundige IBCLC kan gaan in overleg met je verloskundige, kraamverzorgster, huisarts of de consultatiebureau-verpleegkundige of -arts. Maar je kunt ook direct zelf met mij contact opnemen als je een vraag of probleem hebt.

consult_1Ik bied de mogelijkheid van een pakket van 3 consulten: 1 consult in de zwangerschap, 1 in de kraamweek bij jullie thuis en 1 vervolgconsult. (Korting van bijna 20 %)
Het voordeel hiervan is dat je al tijdens de zwangerschap met mij kennis kunt maken en we al een plan van aanpak kunnen maken. Daarna kijken we al vroeg in de kraamtijd samen hoe de borstvoeding loopt. Dit maakt dat we vaak problemen kunnen voorkomen of al vroeg kunnen aanpakken.

Borstvoeding is een persoonlijk proces van jou en je kindje en ik vind het belangrijk om in samenspraak met jou en eventueel je partner het probleem te analyseren en te zoeken naar een oplossing die is toegespitst op jullie persoonlijke situatie.

De ervaring leert dat een gemiddeld consult dan 90 minuten in beslag neemt.

 

consult_2Om een goed beeld te krijgen van de situatie zal ik je vragen stellen over jouw gezondheid, je persoonlijke situatie. Als je baby is geboren kijk ik mee met een voeding, zodat ik het gedrag van je baby aan de borst kan observeren. Ik kijk in de mond van je baby en doe zonodig een borstonderzoek. Aan de hand van mijn bevindingen en jullie wensen zal ik tips en advies geven en zonodig een behandelplan opstellen. Ik zet mijn bevindingen op papier voor jullie, zodat je het later nog eens rustig kan doornemen.

Ik kan advies geven over hulpmiddelen of jullie doorverwijzen naar andere hulpverleners. Na afloop maken we een afspraak op korte termijn om de resultaten te bespreken en zonodig het advies bij te stellen. In overleg bekijken we of een vervolg consult nodig is.